“Food For Thought” Zoom 英語 Discussion  4月27日 “Books / 書籍”


G30国際プログラムのTeaching Assistants (TA)たちの協力を得て交流の場として
"Food For Thought” 英語ディスカッションセッションを実施しています
講義とは関係なく、オンラインで自由に英語で意見交換する場です。名大生ならば誰でも参加できます。

対象:一般日本人学生、国際プログラム学生

毎週火曜日 18:00−19:00 

Zoom へのアクセス情報:https://nuss.nagoya-u.ac.jp/s/csNnHcWwcM6ic5k

NUCTページ:https://ct.nagoya-u.ac.jp/portal/site/2020_1_9900084

"Food For Thought" Zoom 英語 Discussion 4月27日 ""Books / 書籍""

Host:  Christina, Co-host Fuko

'Books and written language have shaped human history and are an integral part of society and culture. In this week's Food For Thought we will discuss what books essentially stand for and how they have changed and will change with the recent Digital Revolution. What is a book or what qualifies as a book and what does not? Do e-books and audiobooks hold the same cultural values as physical books? How sustainable is printing on paper nowadays? How will we consume knowledge in the future? Let's think of creative solutions on how book culture can evolve and what essential parts we want to preserve for the future. Bring food, snacks and water and share your favorite book(s) with us this upcoming Tuesday!'

本や文章は人間の歴史を作り、社会や文化における必要不可欠な役割を担ってきました。今回のFood for Thoughtでは、本は本質的に何を表しているのか、本が今までにどのように変化したのか、そしてデジタル革新によって今後どのように変化していくのかについて話し合います。本とは何でしょうか?本が本である条件は何でしょうか?電子書籍やオーディオブックは、紙の本と同じ文化的価値を持っているでしょうか?紙の本は持続可能社会に適しているのでしょうか?将来私たちはどのように知識を消費するのでしょうか?本を進化させるための創造的な解決策と、将来に残したい本の重要な要素について一緒に考えてみましょう。食べ物や飲み物を持って気軽にご参加ください!みなさんのお気に入りの本もぜひ教えてくださいね〜!!